Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Θέλετε να καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι Nomophobia σας;




Η τεχνολογία και τα διάφορα gadgets έχουν εισχωρήσει τόσο πολύ στην ζωή μας που οι επιστήμονες αναγκάστηκαν να εφεύρουν ένα νέο όρο που περιγράφει τον παθολογικό μας φόβο ότι θα μείνουμε χωρίς το κινητό μας τηλέφωνο. Τον ονομάζουν nomophobia και προέρχεται από το «No Mobile Phobia»

Αλλά πόσο μεγάλος είναι αυτός ο εθισμός μας; Ερευνητές επινόησαν ένα κουίζ που μπορεί να σας πει αν και κατά πόσο έχετε σοβαρό πρόβλημα.
Η δοκιμή αξιολογήθηκε σε περισσότερους από 300 ανθρώπους, και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι ένας ακριβής προγνωστικός δείκτης του κατά πόσο ένα άτομο έχει πραγματικά Νomophobia, δηλαδή φόβο ότι θα είναι χωρίς τηλέφωνο.

Το παρακάτω τεστ ζητά από εσάς να βαθμολογήσετε τις 20 ερωτήσεις του κατά πόσο διαφωνείτε έντονα (που βαθμολογείται με 1 σε μία κλίμακα από 1 έως 7) ή κατά πόσο έντονα συμφωνείτε (που ορίζεται από το «7» στην κλίμακα). Το αποτέλεσμα υπολογίζεται από το άθροισμα της βαθμολογίας για κάθε απάντηση, με την υψηλότερη βαθμολογία που αντιστοιχεί σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο Nomophobia.
Θέλετε να καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι Nomophobia σας; Δοκιμάστε το τεστ στον εαυτό σας:

Τα ψέματα, οι μισές αλήθειες και η αναλγησία του Τσίπρα στη ΔΕΘ. Κάτι που θα πληρώσουμε ολοι μας σύντομα

Δυο ώρες και είκοσι λεπτά κράτησε η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Και σε αυτά τα 140 λεπτά είναι τόση η ανάμειξη ψεμάτων, μισών αληθειών και ευσεβών πόθων, που αν κάποιος προσπαθήσει να κάνει annotations σε όλα, δεν φτάνουν ούτε 15 σελίδες σχόλια.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdSEFEcC0UwjmxQINicPSRMiTxSuGqZjF0wTSoKmES4ZG3NcrJDddkGZ3vlR2iWv74yDTeQgLKfzX-P5EiRe7zdOfPWCBhOi1wIPcvRV_aMKWZs0_jHzmzDT4m3k0iKtGYGjICVJvQg1Pe/s1600/Screenshot_2a.png
Υπάρχουν πέντε ζητήματα όμως που πρέπει να σχολιαστούν:

→ Ο ισχυρισμός Τσίπρα ότι πρέπει να εξειδικευθούν τώρα τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι εντελώς ψευδής.
 
Η απόφαση της 24/25ης Μαΐου του Eurogroup είναι σαφής: Τα μέτρα για το χρέος θα γίνουν σε τρεις φάσεις. Άμεσα, μεσοπρόθεσμα (το 2018) και μακροπρόθεσμα. Τα άμεσα, τα οποία επεξεργάζεται τώρα ο ESM, είναι: α) reprofiling και ομαλοποίηση των αποπληρωμών των δανείων του EFSF, β) μείωση του επιτοκιακού ρίσκου γ) όριο στην αύξηση του επιτοκιακού περιθωρίου που αφορά στην επαναγορά χρέους από το 2ο Μνημόνιο.
 
Τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα είναι σαφές στην απόφαση ότι θα συζητηθούν μετά την “επιτυχή” ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. “the Eurogroup expects to implement a possible second set of measures following the successful implementation of the ESM programme. These measures will be implemented if an update of the debt sustainability analysis produced by the institutions at the end of the programme shows they are needed to meet the agreed GFN benchmark, subject to a positive assessment from the institutions and the Eurogroup on programme implementation.”
 
Άρα ο ισχυρισμός ότι το ΔΝΤ περιμένει την εξειδίκευση των μέτρων από την Ευρωζώνη για να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα είναι απολύτως ψευδής. Το Ταμείο περιμένει: α) τα τελικά νούμερα της Eurostat για το έλλειμμα του 2015, και β) την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων της δεύτερης αξιολόγησης (κυρίως τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και τα εργασιακά).
 

Η νέα παγκοσμιοποίηση έχει τα χρώματα της Κίνας

H αναβίωση του νέου δρόμου του μεταξιού-  2018- της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Εισαγωγή Η παγκοσμιοποίηση δυτικών προδιαγραφών, ...