Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

NA ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ : 160 ΔΙΣ. ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΟΛΙΣ 21 ΔΙΣ. ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ. ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ........

Με το σλόγκαν «Αρκετά με την κρίση τους - Ας κοιτάξουμε το μέλλον μας», οι οργανώσεις νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων λάνσαραν μία εκστρατεία για να απαιτήσει από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και τους εργοδότες να θέσουν το ζήτημα της νεολαίας ως πρωτεύον θέμα στην ατζέντα τους.

Στόχος είναι η ενίσχυση των δράσεων κατά της φτώχειας και η αύξηση των κοινοτικών κονδυλίων για την καταπολέμηση της ανεργίας, μετά τη διαπίστωση ότι μόλις 21 δισ. ευρώ δίνονται για το σκοπό αυτό, την ίδια στιγμή που για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών συστημικών τραπεζών χορηγήθηκαν 160 δισ. ευρώ.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σε ένα σεμινάριο της συνδικαλιστικής οργάνωσης UNI Europa για τη νεολαία. Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε σε μία χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη, 57,3% τον Ιούλιο του 2013, και, συνεπώς, το πλαίσιο στο οποίο οι ομοσπονδίες παρουσίασαν τις απαιτήσεις τους σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική για τους νέους, έδειξε τη σπουδαιότητα του ζητήματος.

Ανεπαρκής υπόσχεση

Με τη δημιουργία του προγράμματος Εγγύηση για τη νεολαία, η Ε.Ε. εξασφάλισε 6 δισ. ευρώ για τα επόμενα 7 χρόνια για να ενισχύσει την απασχόληση των νέων.

Η υπόσχεση της Ε.Ε. παραμένει μέχρι στιγμής ανεπαρκής όσον αφορά την αντιμετώπιση των προκλήσεων σχετικά με την απασχόληση των νέων, ενώ οι ομοσπονδίες, σε κοινή τους δήλωση, διατυπώνουν την άποψη ότι με ένα εκτιμώμενο κόστος 21 δισ. ευρώ το χρόνο θα δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο χωρίς επιπλέον μέτρα εφαρμογής σε εθνικό επίπεδο.

Σε απάντησή τους οι ομοσπονδίες, μέσω της εκστρατείας για τη νεολαία, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών που γίνονται για τον εργασιακό χώρο και σε επίπεδο Ε.Ε. και εκ μέρους 30 εκατομμυρίων εργαζομένων στην Ευρώπη, θέλουν να εστιάσουν την προσοχή όλων των υποψηφίων των ευρωεκλογών σε 8 βασικά σημεία σχετικά με τη μελλοντική πολιτική της Ε.Ε. για τη νεολαία.

«Μέχρι σήμερα, οι προβληματικές τράπεζες έχουν λάβει πάνω από 160 δισ. ευρώ. Αυτό δείχνει ότι τα θύματα της κρίσης φτωχαίνουν όλο και πιο πολύ, ενώ οι ένοχοι πλουτίζουν», διατυπώνεται στην κοινή δήλωση. «Είναι κοινή μας ευθύνη να αποτελέσει βασική προτεραιότητα του νεοεκλεγέντος Κοινοβουλίου και της Επιτροπής η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας και οι ευκαιρίες κατάρτισης», λένε οι ομοσπονδίες.

΄Αλωστε οι φωνές των ειδικών για την διάλυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού οικοδομήματος και του ευρώ  πληθαίνουν. Η ευρωπαϊκή πίστη έχει συντριβεί πιστεύει η οικονομολόγος - αναλύτρια Φράνσις Κόπολλα  σε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα της, όπου παρουσιάζει την συνεχώς μειούμενη δανειακή κατάσταση των ιδιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ από το 2011 και μετά. Κάτι απολύτως λογικό, αφού η πολιτική της Γερμανίας τοποθετεί την τραπεζική ανάπτυξη και σταθεροποίηση στον 1ο πυλώνα ανάπτυξης της ευρωζώνης, με αυστηρή τήρηση οδηγιών οικονομικού περιεχομένου στα κράτη μέλη. Τα περί Σαμαρά που αντιστέκεται ή πρωτογενούς πλεονάσματος είναι ασήμαντα για την πορεία της Ελλάδος. Χωρίς ισχυρό ιδιωτικό τομέα και φυσικά ομαλή χρηματοδοτική ροή στις επιχειρήσεις δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα, που συνεχίζει αδιάκοπα  να κατασπαταλά πόρους απαραίτητους για την ανάπτυξη της χώρας μας. 

Διαβάστε περισσότερα http://coppolacomment.blogspot.co.uk/ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η νέα παγκοσμιοποίηση έχει τα χρώματα της Κίνας

H αναβίωση του νέου δρόμου του μεταξιού-  2018- της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Εισαγωγή Η παγκοσμιοποίηση δυτικών προδιαγραφών, ...