Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Θέλετε να καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι Nomophobia σας;




Η τεχνολογία και τα διάφορα gadgets έχουν εισχωρήσει τόσο πολύ στην ζωή μας που οι επιστήμονες αναγκάστηκαν να εφεύρουν ένα νέο όρο που περιγράφει τον παθολογικό μας φόβο ότι θα μείνουμε χωρίς το κινητό μας τηλέφωνο. Τον ονομάζουν nomophobia και προέρχεται από το «No Mobile Phobia»

Αλλά πόσο μεγάλος είναι αυτός ο εθισμός μας; Ερευνητές επινόησαν ένα κουίζ που μπορεί να σας πει αν και κατά πόσο έχετε σοβαρό πρόβλημα.
Η δοκιμή αξιολογήθηκε σε περισσότερους από 300 ανθρώπους, και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι ένας ακριβής προγνωστικός δείκτης του κατά πόσο ένα άτομο έχει πραγματικά Νomophobia, δηλαδή φόβο ότι θα είναι χωρίς τηλέφωνο.

Το παρακάτω τεστ ζητά από εσάς να βαθμολογήσετε τις 20 ερωτήσεις του κατά πόσο διαφωνείτε έντονα (που βαθμολογείται με 1 σε μία κλίμακα από 1 έως 7) ή κατά πόσο έντονα συμφωνείτε (που ορίζεται από το «7» στην κλίμακα). Το αποτέλεσμα υπολογίζεται από το άθροισμα της βαθμολογίας για κάθε απάντηση, με την υψηλότερη βαθμολογία που αντιστοιχεί σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο Nomophobia.
Θέλετε να καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι Nomophobia σας; Δοκιμάστε το τεστ στον εαυτό σας:

Τα ψέματα, οι μισές αλήθειες και η αναλγησία του Τσίπρα στη ΔΕΘ. Κάτι που θα πληρώσουμε ολοι μας σύντομα

Δυο ώρες και είκοσι λεπτά κράτησε η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Και σε αυτά τα 140 λεπτά είναι τόση η ανάμειξη ψεμάτων, μισών αληθειών και ευσεβών πόθων, που αν κάποιος προσπαθήσει να κάνει annotations σε όλα, δεν φτάνουν ούτε 15 σελίδες σχόλια.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdSEFEcC0UwjmxQINicPSRMiTxSuGqZjF0wTSoKmES4ZG3NcrJDddkGZ3vlR2iWv74yDTeQgLKfzX-P5EiRe7zdOfPWCBhOi1wIPcvRV_aMKWZs0_jHzmzDT4m3k0iKtGYGjICVJvQg1Pe/s1600/Screenshot_2a.png
Υπάρχουν πέντε ζητήματα όμως που πρέπει να σχολιαστούν:

→ Ο ισχυρισμός Τσίπρα ότι πρέπει να εξειδικευθούν τώρα τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι εντελώς ψευδής.
 
Η απόφαση της 24/25ης Μαΐου του Eurogroup είναι σαφής: Τα μέτρα για το χρέος θα γίνουν σε τρεις φάσεις. Άμεσα, μεσοπρόθεσμα (το 2018) και μακροπρόθεσμα. Τα άμεσα, τα οποία επεξεργάζεται τώρα ο ESM, είναι: α) reprofiling και ομαλοποίηση των αποπληρωμών των δανείων του EFSF, β) μείωση του επιτοκιακού ρίσκου γ) όριο στην αύξηση του επιτοκιακού περιθωρίου που αφορά στην επαναγορά χρέους από το 2ο Μνημόνιο.
 
Τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα είναι σαφές στην απόφαση ότι θα συζητηθούν μετά την “επιτυχή” ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. “the Eurogroup expects to implement a possible second set of measures following the successful implementation of the ESM programme. These measures will be implemented if an update of the debt sustainability analysis produced by the institutions at the end of the programme shows they are needed to meet the agreed GFN benchmark, subject to a positive assessment from the institutions and the Eurogroup on programme implementation.”
 
Άρα ο ισχυρισμός ότι το ΔΝΤ περιμένει την εξειδίκευση των μέτρων από την Ευρωζώνη για να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα είναι απολύτως ψευδής. Το Ταμείο περιμένει: α) τα τελικά νούμερα της Eurostat για το έλλειμμα του 2015, και β) την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων της δεύτερης αξιολόγησης (κυρίως τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και τα εργασιακά).
 

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Πραξικόπημα με τα Δάνεια


Πώς στήθηκε το «παιχνίδι» για να περάσει και η ιδιωτική οικονομία στους δανειστές - Τον Σεπτέμβριο νέος νόμος βάσει του  οποίου θα βγάζουν στο σφυρί με συνοπτικές διαδικασίες από εταιρείες έως και τα τριάρια του απλού κόσμου.


του Α. Κασιμάτη (εφημ. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 24/7/2016) 

Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και γενικότερα των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα. Σε μαζική κλίμακα εταιρείες, ακίνητα κάθε είδους και μετοχές που σήμερα είναι ενεχυριασμένα στις τράπεζες θα οδηγηθούν με συνοπτικές διαδικασίες σε αναδιάταξη, αλλάζοντας στις περισσότερες περιπτώσεις ιδιοκτησία.


Οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών που ήδη έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι το πρώτο βήμα για να περάσει και η ιδιωτική οικονομία στον έλεγχο των δανειστών. Οι θεσμοί κρίνουν ότι έφτασε η ώρα να αφαιρεθούν όλοι οι «κόμποι» που δημιούργησε στην οικονομική δραστηριότητα η πτώση του ΑΕΠ κατά 25%. Με εξαίρεση ορισμένους παραδοσιακούς βιομηχάνους και κάποιες καλοκουρδισμένες κερδοφόρες εταιρείες με χαμηλό δανεισμό, όλοι οι άλλοι επιχειρηματίες θα επανακριθούν στη διάρκεια του δύσκολου χειμώνα που έρχεται. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όσους από το 50% των Ελλήνων που έχουν δανειστεί από τις τράπεζες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ SSM NTANIEL nOYIΗ Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής του SSM, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών
 

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Νέα έκθεση ΒΟΜΒΑ της Citigroup για την Ελλάδα, ενώ κυριαρχεί ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΔΝΤ! ΤΟ μνημόνιο ΔΕ χρειαζόταν! Μας το φόρτωσαν... 2 Grexit σε μια μέρα ειναι πολλά!

Citibank - Dublin, CA, United StatesΑκόμη πιο βαριά ύφεση, νέα πολιτική αβεβαιότητα, αλλά και αύξηση του κινδύνου του Grexit μέσα στα επόμενα 1- 3 χρόνια, προβλέπει η Citi group για την Ελλάδα στην έκθεση Global Economic Outlook and Strategy που μόνο αισιόδοξες δεν είναι για την χώρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, δεν έχει υπάρξει κάποια βελτίωση στο οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης τον Ιούνιο ιδίως για τους καταναλωτές και τους κλάδους των υπηρεσιών.


Η νέα δημοσιονομική λιτότητα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ, κατά πάσα πιθανότητα θα επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα στο β’ εξάμηνο, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση στις τουριστικές ροές σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια και με την αβεβαιότητα που σχετίζεται με το Brexit, τονίζει η Citigroup.
 
Δημοσιεύτηκε σήμερα (28/7/2016)  η Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου (Independent Evaluation Office- ΙΕΟ), και περιλαμβάνει αυτοκριτική για τα λάθη που διέπραξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς και αναγνώριση της «μοναδικότητας του ελληνικού προβλήματος.
Σύμφωνα με την έκθεση, η χώρα μας οδηγήθηκε στο Μνημόνιο, αντί να ενεργοποιηθούν άλλες διεργασίες που θα έσωζαν την οικονομία της Ελλάδας και έβγαζαν την χώρα από τη κρίση. Συνοδεύεται από 14 άλλα κείμενα, τα οποία ρίχνουν φως στην ελληνική οικονομική τραγωδία.
Αποτέλεσμα εικόνας για λαγκαρντ φωτο 
Με δήλωση της, η Κρ. Λαγκάρντ υποστηρίζει ότι: «Η Ελλάδα έθεσε πρόσθετες και μοναδικές προκλήσεις. Με απαράμιλλη διεθνή στήριξη, η χώρα προχώρησε σε μία αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή". Σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ δέχθηκαν ασφυκτικη πιεση Από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, οι οποίοι είχαν αποφασισει οτι δεν θα προχωρουσαν σε αναδιαρθρωση του χρεους. Σημειώνουμε ότι με τη θέση αυτή ταυτίστηκε και η τότε ελληνική κυβέρνηση του κ. Γεωργίου Παπανδρέου, η οποία δεν ζήτησε -ως όφειλε- την αναδιάρθρωση του χρέους.
Το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης και μέσω αυτού το ΔΝΤ, καταγράφει για πρώτη φορά λεπτομέρειες των όσων συνέβησαν τους πρώτους μήνες του 2010 όταν η Ελλάδα όδευε (υποτίθεται) στην χρεοκοπία, και προς το Μνημόνιο. Επίσης καταγράφονται και δημοσιοποιούνται τα λαθη που έγιναν για την αντιμετωπιση της ελληνικης κρισης χρέους το 2010, και από τα οποία φαίνονται οι λάθος εκτιμησεις, προβλεψεις, και υποθεσεις. Γίνονται αναφορά στις αδικαιολόγητες υποχωρησεις που έγιναν εναντι των Ευρωπαιων ειδικά σε σχεση με την αναδιάρθρωση του χρέους που τελικά οδήγησαν την ελληνική οικονομία σε συρρίκνωση μεγαλύτερη απ’ ότι μπορούσε κανείς να φανταστεί.
Ωστόσο η χώρα επλήγη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι άλλες χώρες εξαιτίας των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από οργανωμένα συμφέροντα, από σοβαρά προβλήματα εφαρμογής του προγράμματος, καθώς και από τις επαναλαμβανόμενες πολιτικές κρίσεις. Τα παραπάνω οδήγησαν σε πολλαπλές κρίσεις, υπονομεύοντας έτσι την εμπιστοσύνη προς τη χώρα, αφήνοντας τον φόβο του Grexit να επικρέμεται. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η ύφεση στη χώρα να είναι πολύ βαθύτερη σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του Προγράμματος».

Πηγή : voicenews.gr

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Α ρε Γιαννη......δεν προλαβες να μεταφέρεις τα πλεονάσματα απο Αθήνα στις φτωχές Περιφέρειες ......... Είναι οι πράξεις και οι λόγοι ενός ανθρώπου που τον υψώνουν ή τον κονταίνουν!


Το πρόβλημα με τις νομισματικές ενώσεις, όπως θα ανακάλυπτε η
 Αργεντινή στα τέλη της δεκαετίας του 1990  και η Ευρώπη μετά το
 κραχ του2008, έγκειται στο απλό γεγονός ότι  τα ισοζύγια των 
εμπορικών συναλλαγών  και κεφαλαιακών ροών 
μπορεί να παραμένουν σε κατάσταση ανισορροπίας για  δεκαετίες, 
αν όχι για αιώνες. Ό,τι κι αν συμβεί, κάποιες από τις περιοχές μιας
 χώρας (π.χ. η περιοχή της Στουτγάρδης στη Γερμανία, η περιοχή του 
ευρύτερου Λονδίνου στη Βρετανία ή η περιοχή της Σανγκάης στην
 Κίνα) θα έχουν πάντα πλεονάσματα στις εμπορικές συναλλαγές 
τους με κάποιες άλλες περιοχές (π.χ. τα ανατολικά κρατίδια ή Länder,
το Yorkshire ή τις δυτικές επαρχίες της Κίνας). Το ίδιο ισχύει
και με τις Πολιτείες στα ομοσπονδιακά κράτη: η Αριζόνα δεν θα
ισοσκελίσει ποτέ τοισοζύγιο των εμπορικών της συναλλαγών με την 
Καλιφόρνια και η Τασμανία θα είναι πάντα ελλειμματική έναντι της
 Victoria και της νέας Ουαλίας. 
Δεδομένου ότι αυτά τα εμπορικά ελλείμματα είναι παντονινά, κάπως πρέπεινα χρηματοδοτούνται, αλλιώς η συνολική οικονομία της Βρετανίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας (που αναπόφευκτα εμπεριέχουν  όσο ελλειμματικές όσο και πλεονασματικές περιοχές) θα αποσταθεροποιηθεί με αρνητικό αντίκτυπο σε όλη τους την επικράτεια –τόσο στις πλεονασματικές όσο και στις ελλειμματικές περιοχές, επαρχίες, Πολιτείες.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Δημοσιογράφος Politico: Στημένη υπερπαραγωγή της ΜΙΤ το πραξικόπημα!

My Turkish source says this looks more like theatre than coup. Long interesting view here. Δηλαδή, "η πηγή μου στην Τουρκία λέει πως μοιάζει περισσότερο με θέατρο παρά πραξικόπημα..."

 
Με αυτή τη φράση στο twitter ο δημοσιογράφος και αναλυτής του Politico.eu Ryan Heath (Ράϊαν Χιθ)  αμφισβήτησε το πραξικόπημα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία και άφησε σαφώς να εννοηθεί πως είναι "στημένο" από την ΜΙΤ για να προβεί ο Τούρκος πρόεδρος σε εκκαθαρίσεις όσων του εναντιώνονται και να αποκαλύψει τη "συνωμοσία" σε βάρος του από τον αντίπαλό του αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν.
Εικόνα για το αποτέλεσμα ειδήσεων«Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την παράλογη πραγματικότητα της Τουρκίας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί τους την άποψή μου για όσα έγιναν χθες βράδυ: Δεν επρόκειτο για ένα πραγματικό στρατιωτικό πραξικόπημα! Στήθηκε από τον εκλεγμένο ισλαμιστή δικτάτορα και τις μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία. Ηταν μια μεγάλη παραγωγή αλλά και ένα φθηνό παιχνίδι, κανένας πολιτικός ή επίσημος δεν παραδόθηκε πουθενά! Δεν κόπηκε το Ιντερνετ, δεν απαγορεύτηκε το Facebook και το Τwitter (παρά το γεγονός ότι αυτά είναι ρουτίνα για τον Ερντογάν ακόμη και για το πιο λάιτ περιστατικό) μόνο μια φθηνή στρατιωτική επίδειξη, πιθανότατα κάποιων εξαπατημένων χαμηλόβαθμων αξιωματούχων οι οποίοι μάλλον θα θανατωθούν για ένα ψεύτικο πράγμα που εκείνοι πίστεψαν! Φτωχοί μου... Κάτι τέτοια τα συνηθίζει ο πρόεδρος για να κάνει τον εαυτό του να μοιάζει με «ήρωα και υπερασπιστή της δημοκρατίας», ενώ στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο. Οχι μόνο θα πάρει τις απαραίτητες ψήφους αλλά θα κάμψει και ψυχολογικά τους ψηφοφόρους, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει με άλλο τρόπο, με σκοπό να γίνει ο «δικτάτορας» ενός ψευδούς προεδρικού συστήματος που προσπαθεί να επιβάλλει και να υποκινήσει ενάντια στην πλειοψηφία.
 

O ΛΗΣΤΗΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ή ΑΛΛΟΙΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..


Όταν  διαπιστώνεις πως μία τράπεζα θα ανταλλάξει μία καινούργια μετοχή τιμής 
0,30 € με 100 παλαιές που αγοράστηκαν πέρυσι για 170 €, κατανοείς πως με
 το ληστή που άφησες να μπει στο σπίτι σου, δεν θα επιβιώσεις εύκολα
  Γράφει η Σερένα Νομικού. www.analyst.gr 
 Η  αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών δεν ήταν ένα απλό σκάνδαλο, αλλά η 
μεγαλύτερη κλοπή του αιώνα. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία, 
αφού για ένα ελάχιστο ποσόν ξεπουλήθηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των
 Ελλήνων, μαζί με τα 44 δις € του δημοσίου και τις εγγυήσεις που έχει 
δώσει στο παρελθόν (περί τα 140 δις € )!
 
Θέλοντας να μας κοροιδέψει μια (γνωστή) τράπεζα (και μη χωριό)  θεωρώντας μας 
προφανώς ανόητες και ανόητους, ανακοίνωσε πως θα αντικαταστήσει 100 παλαιές 
μετοχές με μία καινούργια. Αυτές οι 100 παλαιές αγοράστηκαν από το δημόσιο πέρυσι,
 με χρήματα δικά μας, στα 170 € (πηγή). Η μία νέα  αγοράστηκε πρόσφατα στα 0,03 €, 
οπότε οι 100 που θα αντικατασταθούν κόστισαν στους κερδοσκόπους 0,30 €.
 bankers
Επομένως, τα 170 € που πληρώσαμε όλοι εμείς οι διανοητικά καθυστερημένοι μέσω
 των ανελέητων  φόρων, έγιναν μέσα σε μία νύχτα 0,30 €, ζημιώνοντας μας κατά 
169,70 € εάν κάνω καλά το λογαριασμό! Η ίδια αυτή τράπεζα έχει «κλέψει» τις 
κυπριακές προηγουμένως, έχει μεταφέρει τα κακά δάνεια της Αγροτικής στο 
κράτος (άρα ξανά σε εμάς), ενώ είναι καλύτερα να μην ασχολείται κανείς 
με τα υπόλοιπα «ανδραγαθήματα» της, εάν δεν θέλει να πάθει εγκεφαλικό.
 
Όσον  αφορά τώρα το τι θα μπορούσε να γίνει, δεν χρειάζεται κανείς να 
ανακαλύψει τον τροχό. Έχουν δείξει καθαρά το δρόμο οι Η.Π.Α., οι οποίες 
κρατικοποίησαν εν πρώτοις τις χρεοκοπημένες τράπεζες και στη συνέχεια 
τις πούλησαν σε ιδιώτες, κερδίζοντας τα διπλάσια από αυτά που έδωσαν. Με
 απλά λόγια, δεν χάσαμε μόνο τα 44 δις € που τοποθέτησε το δημόσιο, αλλά
 ακόμη τόσα που θα μπορούσε να κερδίσει. Κανένας δεν ξέρει δε τι θα 
συμβεί, με τα 140 δις € των εγγυήσεων. Το άκρον άωτο της ανοησίας;
 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΕΠΕΝΔΥΣΗ ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΔΕΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ!


Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Το κακό με τους ανέργους ειναι οτι οταν σκανε δεν τραυματιζουν κανένα.. .....

Έβαλαν τον Βαρουφάκη να φυλάει τα πρόβατα


Σε ποιόν θα ανέθετες την εκπόνηση ενός σχεδίου για την ενίσχυση των δομών του δημοσίου τομέα; Πιθανότατα όχι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος το μόνο που ξέρει να κάνει στη ζωή του είναι να απολύει δημοσίους υπαλλήλους – όχι για να εξυγιάνει το δημόσιο αλλά για να του δώσει την χαριστική βολή πριν το ξεπουλήσει σε Έλληνες και ξένους ολιγάρχες.

Ποιόν θα όριζες υπεύθυνο για τη δημιουργία συνθηκών ελεύθερης αγοράς στις αερομεταφορές; Πιθανότατα όχι τον Χατζηδάκη ο οποίος ξεπουλώντας την Ολυμπιακή κατάφερε να δημιουργήσει μονοπωλιακές συνθήκες στην αγορά.
Αποτέλεσμα εικόνας για βαρουφακησ 
Από ποιόν θα ζητούσες να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την επιστροφή της χώρας σε εθνικό νόμισμα; Μάλλον όχι από τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος έχει αφιερώσει την τελευταία πενταετία της καριέρας του για να πείθει τους λαούς της Ευρώπης ότι πρέπει να παραμείνουν πάση θυσία στην ΕΕ και την ευρωζώνη – ακόμη και αν το κόστος είναι συρίκνωση του ΑΕΠ κατά 25%, διάλυση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, γιγάντωση του χρέους, εκτίναξη της ανεργίας και χιλιάδες αυτοκτονίες.
Πρόκειται ίσως για τον μοναδικό πρώην υπουργό στον πλανήτη ο οποίος ταξίδευε διαρκώς στο Λονδίνο για να πείσει τους Βρετανούς να μην αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση – γεγονός που του δίνει αναντίρρητα τον τίτλο των “διεθνών ταξιαρχιών των Βρυξελλών”. Η εμμονή του ήταν τέτοια ώστε ακόμη και ο Ταρίκ Αλί έφτασε να τον χαρακτηρίσει “ένα κακό δώρο” της ελληνικής αριστεράς στη Βρετανία.


Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ενας αριστούχος φέτος που θέλει να πετύχει και να ταξιδέψει με αρμα τα ονειρά του.......



Ο Γιάννης Θεοδοσόπουλος είναι ένας από τους μόλις 55 μαθητές που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 19.500 μόρια στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις


Τα αγαθά κόποις κτώνται… Τουλάχιστον, αυτό ξέρουν όσοι έχουν προσπαθήσει πολύ για να καταφέρουν αυτό που ήθελαν ακόμη περισσότερο. Ο Γιάννης Θεοδοσόπουλος είναι ένας από τους μόλις 55 μαθητές, που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 19.500 μόρια στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Σκεφτείτε, μάλιστα, ότι φέτος, σε απόλυτους αριθμούς, 19.863 υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 7.000 μόρια και 758 είναι συνολικά οι μαθητές που συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια.



O μαθητής του Γενικού Λυκείου Βουλιαγμένης συγκέντρωσε 19.520 μόρια και όλα δείχνουν πως εξασφάλισε την είσοδό του στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών.



Η σκληρή δουλειά έχει αποτέλεσμα


Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Τα υπέρ & τα κατά του Brexit ...ενώ η Ελλαδα βράζει στο ζουμί της (Συνταγματική αναθέωρηση) ....κυριολεκτικά

Αποτέλεσμα εικόνας για καμερον φωτο
Προσθήκη λεζάντας
Αποτέλεσμα εικόνας για καμερον φωτο
Προσθήκη λεζάντας
Σε ό,τι αφορά στο τι σημαίνει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την ΕΕ σε πολιτικό επίπεδο, υπάρχουν θετικές και αρνητικές συνέπειες.
Τα ΥΠΕΡ της αποχώρησης του ΗΒ για την ΕΕ
– Είναι μια καλή ευκαιρία για την ΕΕ να «ακούσει» τους πολίτες της και να αναπροσαρμόσει τόσο τις αρχές και τις αξίες της. όσο και ορισμένες από τις πολιτικές της. στις ανάγκες των καιρών. Και τις ανάγκες των καιρών τις ορίζουν οι ανάγκες των πολιτών.

– Το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι περίοδος βαθιάς ενδοσκόπησης για την ΕΕ, περίοδος ανασχηματισμού και πιθανής αναδιαμόρφωσης της σύστασης, αλλά και των πολιτικών της.

– Το Brexit αποτελεί ευκαιρία για καλύτερη κι όχι λιγότερη Ευρώπη, να υιοθετούνται πολιτικές που να φέρνουν τους λαούς κοντά στην ΕΕ και όχι να τους απομακρύνουν, να αμβλυνθεί το δημοκρατικό έλλειμα.

– Ευκαιρία να υλοποιηθεί το motto της ΕΕ, United in Diversity (Ενωμένοι στην πολυμορφία).

– Αν θεωρήσουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με ορισμένα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ αποτελούσαν τον δούρειο ίππο των ΗΠΑ εντός της ΕΕ, τότε πλέον οι ΗΠΑ χάνουν έναν σημαντικό σύμμαχο στην ΕΕ.

– Ως προς το μεταναστευτικό, δεδομένου ότι η Μεγάλη Βρετανία εξέφρασε έντονη διαφωνία σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης, διαφοροποιήθηκε και απαλλάχθηκε από τα μέτρα που έλαβε η ΕΕ, με την αποχώρησή της διευκολύνει την ΕΕ ως προς τέτοιου είδους σκεπτικιστικές τάσεις και στάσεις.

Τα ΚΑΤΑ της αποχώρησης του ΗΒ για την ΕΕ
– Μεγάλος φόβος να μην ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμα του ΗΒ, με τις σχετικές συζητήσεις να είναι ήδη έντονες σε χώρες της ΕΕ.

– Μήπως οδηγούμαστε σε σταδιακή αποχώρηση κρατών μελών και σε δημιουργία ενός κλειστού γκέτο λίγων και ισχυρών συγκλινουσών ευρωπαϊκών χωρών, που όμως θα έχουν τη δυνατότητα ούτως ή άλλως να επηρεάζουν την υπόλοιπη Ευρώπη χωρίς καν να συμπράττουν με αυτήν;

Ή, ακόμα χειρότερα, να συμπράττουν μόνο μέσω συμφερουσών ειδικών συμφωνιών;

– Και σταδιακή αποχώρηση κρατών μελών να μη γίνει, είναι σίγουρο ότι τα κράτη μέλη θα επιδεικνύουν τάση να αποδέχονται κατ’ επιλογήν τα μέτρα και τις αποφάσεις της ΕΕ – αποφάσεις A LA CARTE ≈ σοβαρό πρόβλημα για την ομοιογένεια της ΕΕ.

– Ευρωπαϊκή συνοχή με το ΗΒ εντός ΕΕ καθίσταται πλέον αδύνατη, εφόσον η νοοτροπία του τελευταίου ενέχει ακόμα αυτοκρατορικές/αποικιοκρατικές τάσεις απέναντι στους χαμένους του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

– Αποδεικνύονται προφητικά τα λόγια του Τσώρτσιλ, όταν το 1946, γενομένης συζητήσεως για Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, ουδόλως ο ίδιος επιθυμούσε το ΗΒ να αποτελεί μέλος τους, λέγοντας ότι το ΗΒ θα πρέπει να είναι φίλος και προστάτης της ΕΕ, αλλά σε καμία περίπτωση μέλος της. Το Brexit βάζει ένα τεράστιο ερωτηματικό και στο φίλος και στο προστάτης.

– Επικίνδυνη για την ΕΕ, είναι και η παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον.

Αποτέλεσμα εικόνας για καμερον φωτο

Η αντικατάσταση του λογικά θα γίνει από άτομο pro Brexit, το οποίο και θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ την αποχώρηση του ΗΒ, κάτι που ενδεχομένως να φέρει τις σχέσεις των δυο στα άκρα.
Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπιζόμενες ως πρώην σύμμαχοι, γνωρίζονται καλά εκ των έσω και σε περίπτωση…αψιμαχιών, ξέρουν καλά τα κρυμμένα χαρτιά. Κάτι τέτοιο δεν είναι προς όφελος ούτε της ΕΕ ούτε Βρετανίας.

– Τέλος, θα μιλάμε πλέον την αυτοκρατορία μιας γερμανικής Ευρώπης, και όχι για την ισοτιμία μιας ευρωπαϊκής Γερμανίας απέναντι στα υπόλοιπα κράτη μέλη.


Πηγή : http://www.ereportaz.gr/ta-iper-ta-kata-tou-brexit/

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Τι χρειάζεται για να συνέλθουν οι Έλληνες πολιτικοί; Ακόμα μία εθνική τραγωδία; του Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Είναι πολύ εκνευριστική η στάση του ελληνικού πολιτικού κόσμου απέναντι στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και η οποία συνεχίζεται για έβδομη χρονιά. Σαν να ήταν χθες, θα πείτε, όταν ο εξοχώτατος κ. Γεώργιος Παπανδρέου σχεδίασε “να μας εντάξει”, χωρίς να μας ρωτήσει, στον μηχανισμό της… σωτηρίας, που αποτε­λείται μέχρι σήμερα από τους Ευρωπαίους εταίρους και τους «κακούς» του ΔΝΤ

Πηγή: Τι χρειάζεται για να συνέλθουν οι Έλληνες πολιτικοί; Ακόμα μία εθνική τραγωδία; http://wp.me/p3kVLZ-zcU
Είναι πολύ εκνευριστική η στάση του ελληνικού πολιτικού κόσμου απέναντι στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και η οποία συνεχίζεται για έβδομη χρονιά. Σαν να ήταν χθες, θα πείτε, όταν ο εξοχώτατος κ. Γεώργιος Παπανδρέου σχεδίασε “να μας εντάξει”, χωρίς να μας ρωτήσει, στον μηχανισμό της… σωτηρίας, που αποτε­λείται μέχρι σήμερα από τους Ευρωπαίους εταίρους και τους «κακούς» του ΔΝΤ

Πηγή: Τι χρειάζεται για να συνέλθουν οι Έλληνες πολιτικοί; Ακόμα μία εθνική τραγωδία; http://wp.me/p3kVLZ-zcU
ναι πολύ εκνευριστική η στάση του ελληνικού πολιτικού κόσμου απέναντι στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και η οποία συνεχίζεται για έβδομη χρονιά. Σαν να ήταν χθες, θα πείτε, όταν ο εξοχώτατος κ. Γεώργιος Παπανδρέου σχεδίασε “να μας εντάξει”, χωρίς να μας ρωτήσει, στον μηχανισμό της… σωτηρίας, που αποτε­λείται μέχρι σήμερα από τους Ευρωπαίους εταίρους και τους «κακούς» του ΔΝΤ. Στον κάθε καλόπιστο πολίτη αποδεικνύει αυτή η στάση των Ελλήνων πολιτικών ότι δεν λαμβάνουν σοβαρά την κρίσιμη κατάσταση της χώρας και κυρίως το γεγονός ότι βαδίζει στο τεντωμένο σχοινί της «ξαφνικής χρεοκοπίας». Ανά πάσα στιγμή η Ελλάδα μπορεί να χρεοκο­πήσει και επίσημα, διότι ποιος μπορεί να αποδείξει με στοιχεία ότι θα εξέλθει ποτέ από την κρίση; Ουδείς… Με τα σημερινά δεδομένα και εφόσον η αποτυχία στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων βρίσκεται στο ναδίρ, η χώρα δεν μπορεί να τα καταφέρει. Πόσο να κοροϊδευόμαστε πια; Εν μέσω μεγάλης αισιοδοξίας που εκπορεύε­ται από το κυβερνητικό στρατόπεδο, το μείζον ερώτημα που τίθεται είναι αυτό: Είναι η Ελλάδα ένα «αποτυχημένο κράτος» (failed state); Η απάντηση είναι γνωστή, αλλά δύσκολα εκστο­μίζεται δημόσια. Δεν παραδέχεται κανέ­νας, ενώ όλοι γνωρίζουν, πως η χώρα έφτασε στον πάτο, ότι μπορεί και να μη σώζεται… Με βάση αυτό το δεδομένο, που δεν μπορεί να διαψευστεί διότι τα στοιχεία βοούν, προκαλεί ανησυχία και αναστάτωση αλλά και οργή η συμπεριφορά των πολιτικών. Το έχω γράψει πολλές φορές και δεν θα σταματήσω να το φωνάζω. Η χώρα δεν θα εξέλθει ποτέ από την κρίση εάν δεν ενωθούν οι δυνάμεις του δημο­κρατικού τόξου, οι οποίες -εκτός του ΚΚΕ- έχουν όλες υποστηρίξει τα Μνημόνια. Τι σημασία έχει εάν το πρώτο ήταν «σοσιαλιστικό», το δεύτερο «δεξιό» και το τρίτο «αριστερό»; Μνημόνια είναι, ρε, όλα αυτά, προγράμματα δήθεν «διάσωσης» της Ελλάδας τα λένε οι δανειστές. Ποιον κοροϊ­δεύετε όλοι σας; Διότι στο τέλος, απ’ όπου και να το δει κανείς, όλοι το ίδιο είστε στο θέμα αυτό. Οι πολίτες έχουμε βαρεθεί, σας έχουμε βαρεθεί. Εσείς δεν επηρεάζεστε από την κρίση. Εχετε τους μισθούς σας και τα οφέλη από τα κομματικά ταμεία, τα οποία βεβαίως τα πληρώνει ο λαός και διάφοροι διεφθαρμένοι «προστάτες» που κατά τα άλλα τους κυνηγάτε δήθεν αλλά ποτέ δεν τους πιάνετε. Σκοτώσατε την οικονομία, σοσιαλιστές, δεξιοί και αριστεροί, θάψατε την ιδιωτική πρωτοβουλία και πουλάτε αέρα κοπανιστό στους πολίτες ότι η ανάπτυξη είναι στη γωνία και έρχεται με φόρα, ενώ οι πάντες γνωρίζουν πως τέτοιο πράγμα είναι όνειρο απατηλό. Με αφορμή τη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε», είδαμε, ακούσαμε και φρίξαμε. Και αναρωτήθηκα: Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο, υπάρχουν πολίτες, που ακόμα κάθονται και ακούνε την προπαγάνδα των πολιτικών; Η χώρα χάνεται, ακόμα και η Αλβανία και τα Σκόπια τής πιάνουν τον… πισινό, και οι πολιτικοί συνεχίζουν να αδιαφορούν; Τι πρέπει να συμβεί άλλο για να συνέλθουν οι πολιτικοί; Εθνική τραγωδία; Δεν φτάνει η τραγωδία της οικονομίας; http://WWW.ETHNOS.GR – WWW.MIGNATIOU.COM

Πηγή: Τι χρειάζεται για να συνέλθουν οι Έλληνες πολιτικοί; Ακόμα μία εθνική τραγωδία; http://wp.me/p3kVLZ-zcU
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ Είναι πολύ εκνευριστική η στάση του ελληνικού πολιτικού κόσμου απέναντι στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και η οποία συνεχίζεται για έβδομη χρονιά. Σαν να ήταν χθες, θα πείτε, όταν ο εξοχώτατος κ. Γεώργιος Παπανδρέου σχεδίασε “να μας εντάξει”, χωρίς να μας ρωτήσει, στον μηχανισμό της… σωτηρίας, που αποτε­λείται μέχρι σήμερα από τους Ευρωπαίους εταίρους και τους «κακούς» του ΔΝΤ. Στον κάθε καλόπιστο πολίτη αποδεικνύει αυτή η στάση των Ελλήνων πολιτικών ότι δεν λαμβάνουν σοβαρά την κρίσιμη κατάσταση της χώρας και κυρίως το γεγονός ότι βαδίζει στο τεντωμένο σχοινί της «ξαφνικής χρεοκοπίας». Ανά πάσα στιγμή η Ελλάδα μπορεί να χρεοκο­πήσει και επίσημα, διότι ποιος μπορεί να αποδείξει με στοιχεία ότι θα εξέλθει ποτέ από την κρίση; Ουδείς… Με τα σημερινά δεδομένα και εφόσον η αποτυχία στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων βρίσκεται στο ναδίρ, η χώρα δεν μπορεί να τα καταφέρει. Πόσο να κοροϊδευόμαστε πια; Εν μέσω μεγάλης αισιοδοξίας που εκπορεύε­ται από το κυβερνητικό στρατόπεδο, το μείζον ερώτημα που τίθεται είναι αυτό: Είναι η Ελλάδα ένα «αποτυχημένο κράτος» (failed state); Η απάντηση είναι γνωστή, αλλά δύσκολα εκστο­μίζεται δημόσια. Δεν παραδέχεται κανέ­νας, ενώ όλοι γνωρίζουν, πως η χώρα έφτασε στον πάτο, ότι μπορεί και να μη σώζεται… Με βάση αυτό το δεδομένο, που δεν μπορεί να διαψευστεί διότι τα στοιχεία βοούν, προκαλεί ανησυχία και αναστάτωση αλλά και οργή η συμπεριφορά των πολιτικών. Το έχω γράψει πολλές φορές και δεν θα σταματήσω να το φωνάζω. Η χώρα δεν θα εξέλθει ποτέ από την κρίση εάν δεν ενωθούν οι δυνάμεις του δημο­κρατικού τόξου, οι οποίες -εκτός του ΚΚΕ- έχουν όλες υποστηρίξει τα Μνημόνια. Τι σημασία έχει εάν το πρώτο ήταν «σοσιαλιστικό», το δεύτερο «δεξιό» και το τρίτο «αριστερό»; Μνημόνια είναι, ρε, όλα αυτά, προγράμματα δήθεν «διάσωσης» της Ελλάδας τα λένε οι δανειστές. Ποιον κοροϊ­δεύετε όλοι σας; Διότι στο τέλος, απ’ όπου και να το δει κανείς, όλοι το ίδιο είστε στο θέμα αυτό. Οι πολίτες έχουμε βαρεθεί, σας έχουμε βαρεθεί. Εσείς δεν επηρεάζεστε από την κρίση. Εχετε τους μισθούς σας και τα οφέλη από τα κομματικά ταμεία, τα οποία βεβαίως τα πληρώνει ο λαός και διάφοροι διεφθαρμένοι «προστάτες» που κατά τα άλλα τους κυνηγάτε δήθεν αλλά ποτέ δεν τους πιάνετε. Σκοτώσατε την οικονομία, σοσιαλιστές, δεξιοί και αριστεροί, θάψατε την ιδιωτική πρωτοβουλία και πουλάτε αέρα κοπανιστό στους πολίτες ότι η ανάπτυξη είναι στη γωνία και έρχεται με φόρα, ενώ οι πάντες γνωρίζουν πως τέτοιο πράγμα είναι όνειρο απατηλό. Με αφορμή τη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε», είδαμε, ακούσαμε και φρίξαμε. Και αναρωτήθηκα: Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο, υπάρχουν πολίτες, που ακόμα κάθονται και ακούνε την προπαγάνδα των πολιτικών; Η χώρα χάνεται, ακόμα και η Αλβανία και τα Σκόπια τής πιάνουν τον… πισινό, και οι πολιτικοί συνεχίζουν να αδιαφορούν; Τι πρέπει να συμβεί άλλο για να συνέλθουν οι πολιτικοί; Εθνική τραγωδία; Δεν φτάνει η τραγωδία της οικονομίας; http://WWW.ETHNOS.GR – WWW.MIGNATIOU.COM

Πηγή: Τι χρειάζεται για να συνέλθουν οι Έλληνες πολιτικοί; Ακόμα μία εθνική τραγωδία; http://wp.me/p3kVLZ-zcU
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ Είναι πολύ εκνευριστική η στάση του ελληνικού πολιτικού κόσμου απέναντι στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και η οποία συνεχίζεται για έβδομη χρονιά. Σαν να ήταν χθες, θα πείτε, όταν ο εξοχώτατος κ. Γεώργιος Παπανδρέου σχεδίασε “να μας εντάξει”, χωρίς να μας ρωτήσει, στον μηχανισμό της… σωτηρίας, που αποτε­λείται μέχρι σήμερα από τους Ευρωπαίους εταίρους και τους «κακούς» του ΔΝΤ. Στον κάθε καλόπιστο πολίτη αποδεικνύει αυτή η στάση των Ελλήνων πολιτικών ότι δεν λαμβάνουν σοβαρά την κρίσιμη κατάσταση της χώρας και κυρίως το γεγονός ότι βαδίζει στο τεντωμένο σχοινί της «ξαφνικής χρεοκοπίας». Ανά πάσα στιγμή η Ελλάδα μπορεί να χρεοκο­πήσει και επίσημα, διότι ποιος μπορεί να αποδείξει με στοιχεία ότι θα εξέλθει ποτέ από την κρίση; Ουδείς… Με τα σημερινά δεδομένα και εφόσον η αποτυχία στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων βρίσκεται στο ναδίρ, η χώρα δεν μπορεί να τα καταφέρει. Πόσο να κοροϊδευόμαστε πια; Εν μέσω μεγάλης αισιοδοξίας που εκπορεύε­ται από το κυβερνητικό στρατόπεδο, το μείζον ερώτημα που τίθεται είναι αυτό: Είναι η Ελλάδα ένα «αποτυχημένο κράτος» (failed state); Η απάντηση είναι γνωστή, αλλά δύσκολα εκστο­μίζεται δημόσια. Δεν παραδέχεται κανέ­νας, ενώ όλοι γνωρίζουν, πως η χώρα έφτασε στον πάτο, ότι μπορεί και να μη σώζεται… Με βάση αυτό το δεδομένο, που δεν μπορεί να διαψευστεί διότι τα στοιχεία βοούν, προκαλεί ανησυχία και αναστάτωση αλλά και οργή η συμπεριφορά των πολιτικών. Το έχω γράψει πολλές φορές και δεν θα σταματήσω να το φωνάζω. Η χώρα δεν θα εξέλθει ποτέ από την κρίση εάν δεν ενωθούν οι δυνάμεις του δημο­κρατικού τόξου, οι οποίες -εκτός του ΚΚΕ- έχουν όλες υποστηρίξει τα Μνημόνια. Τι σημασία έχει εάν το πρώτο ήταν «σοσιαλιστικό», το δεύτερο «δεξιό» και το τρίτο «αριστερό»; Μνημόνια είναι, ρε, όλα αυτά, προγράμματα δήθεν «διάσωσης» της Ελλάδας τα λένε οι δανειστές. Ποιον κοροϊ­δεύετε όλοι σας; Διότι στο τέλος, απ’ όπου και να το δει κανείς, όλοι το ίδιο είστε στο θέμα αυτό. Οι πολίτες έχουμε βαρεθεί, σας έχουμε βαρεθεί. Εσείς δεν επηρεάζεστε από την κρίση. Εχετε τους μισθούς σας και τα οφέλη από τα κομματικά ταμεία, τα οποία βεβαίως τα πληρώνει ο λαός και διάφοροι διεφθαρμένοι «προστάτες» που κατά τα άλλα τους κυνηγάτε δήθεν αλλά ποτέ δεν τους πιάνετε. Σκοτώσατε την οικονομία, σοσιαλιστές, δεξιοί και αριστεροί, θάψατε την ιδιωτική πρωτοβουλία και πουλάτε αέρα κοπανιστό στους πολίτες ότι η ανάπτυξη είναι στη γωνία και έρχεται με φόρα, ενώ οι πάντες γνωρίζουν πως τέτοιο πράγμα είναι όνειρο απατηλό. Με αφορμή τη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε», είδαμε, ακούσαμε και φρίξαμε. Και αναρωτήθηκα: Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο, υπάρχουν πολίτες, που ακόμα κάθονται και ακούνε την προπαγάνδα των πολιτικών; Η χώρα χάνεται, ακόμα και η Αλβανία και τα Σκόπια τής πιάνουν τον… πισινό, και οι πολιτικοί συνεχίζουν να αδιαφορούν; Τι πρέπει να συμβεί άλλο για να συνέλθουν οι πολιτικοί; Εθνική τραγωδία; Δεν φτάνει η τραγωδία της οικονομίας; http://WWW.ETHNOS.GR – WWW.MIGNATIOU.COM

Πηγή: Τι χρειάζεται για να συνέλθουν οι Έλληνες πολιτικοί; Ακόμα μία εθνική τραγωδία; http://wp.me/p3kVLZ-zcU
http://mignatiou.com/2016/06/ti-chriazete-gia-na-sinelthoun-i-politiki-akoma-mia-ethniki-tragodia-den-ftani-i-ikonomiki/

Απεβίωσε ηλικία 76 ετών, ο πρώην διευθυντής των Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ Άγγελος Καλαφάτης...

Τον ΄Αγγελο τον γνώρισα λόγω του ΙΒΜ. O  πρώτος Η/Υ που χρησιμοποιήθηκε στον ΟΑΕΔ. Ο εκ των ιδρυτών του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης (που πολλοί φρόντισαν να διαλύσουν αργότερα ) κουράστηκε κάποτε στην Δνση Μελετών και αφήνοντας πίσω του ενα σημαντικό έργο ως σύμβουλος και expert σε θέματα σχεδιασμού - οργάνωσης μεθόδων διαχείρισης,  έφυγε για την Αρτα. 

 Ήρθε στην Άρτα, πριν είκοσι περίπου χρόνια, ως διευθυντής των Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ, αλλά δεν περιορίστηκε στα υπηρεσιακά του καθήκοντα...

Έμελε να αποτελέσει έναν απ' τους χρήσιμους παράγοντες του τόπου, δίνοντας έμφαση σε θέματα πολιτισμού, όχι με την καθιερωμένη διάσταση της Άρτας, αλλά αναζητώντας το πιό σύνθετο, άρα και πιό χρήσιμο. Δημιούργησε μάλιστα και τον δικό του πολιτιστικό φορέα, ο οποίος έκανε ουσιαστικές παρεμβάσεις, για να καταταγεί στην χορεία των ανθρώπων, που αν και δεν καταγόταν απ' την Άρτα, προσέφερε πολλά σ' αυτή... Καταγόταν απ' την Αθήνα και ήταν απόφοιτος του University of New South Wales).

Ο Άγγελος Καλαφάτης, πάλεψε πολλούς μήνες με την ασθένεια, πράγμα που ήταν εμφανές, στις τελευταίες του δημόσιες εμφανίσεις, αλλά και σ' αυτή την περίοδο της ζωής του, είχε να επιδείξει απαράμιλλο θάρρος και σωφροσύνη...

Ο ΄Αγγελος  έφυγε απ' την ζωή, σε ηλικία 76 ετών και η κηδεία του θα γίνει σήμερα (Σάββατο )  στις 6 το απόγευμα απ' τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Καλο ταξίδι ΄Αγγελε 

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ ....

Συγχρονισμένη προσπάθεια να νεκραναστήσουν μια προπαγανδιστική γραμμή, σύμφωνα με την οποία το μνημόνιο επιβλήθηκε στην κυβέρνηση, ήταν προϊόν εκβιασμού, το αποδέχτηκαν με το ζόρι κ.λπ. κ.λπ., καταβάλλουν κυβερνητικά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες, καθώς τα προπαγανδιστικά περί «κόκκινων γραμμών» καταρρέουν το ένα μετά το άλλο.
Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα με το ζόρι, αλλά κάνει όσα πρέπει, για να πετύχει τον διακηρυγμένο της, πριν ακόμα αναλάβει τη διακυβέρνηση, στόχο για ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, τόνωση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, διαμόρφωση ευνοϊκού περιβάλλοντος για επενδύσεις, αναβάθμιση του ρόλου της αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή.
Οι κλάψες τους δεν αντέχουν σε καμία σοβαρή κριτική. 

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ. Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Τριανταφυλλόπουλος

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τριανταφυλλόπουλος  - Media

  Για «συνειδητή επιλογή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, να θέσει στο περιθώριο την κομματική βάση» προκειμένου να «ελαχιστοποιήσει και να ελέγξει τις αντιδράσεις» κάνει λόγο στην παραίτησή του ο προέδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις εκλογές του 2012.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος χρησιμοποιεί στίχο από τραγούδι του Παπακωνσταντίνου (το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο) εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να παραιτηθεί.  
Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Η νέα παγκοσμιοποίηση έχει τα χρώματα της Κίνας

H αναβίωση του νέου δρόμου του μεταξιού-  2018- της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Εισαγωγή Η παγκοσμιοποίηση δυτικών προδιαγραφών, ...