Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ


Μάζωξη όλου του εθνομηδενιστικού και μειοδοτικού κυκλώματος σήμερα και αύριο (22-23 Νοεμβρίου), με θέμα τη Συνθήκη της Λωζάνης… (Γερμανικά Lausanne) 

Συνέδριο με θέμα «Η συνθήκη της Λωζάνης 90 χρόνια μετά: οι μειονοτικές ρυθμίσεις» θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 22-23 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (κτίριο παλαιάς Νομαρχίας).
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από το ΠΕΜ (Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων) – το γνωστό αδειανό πουκάμισο δηλαδή της Φραγκουδάκη και της Δραγώνα, που απομύζησε εκατομμύρια ευρώ για να παραγάγει μια (εκπαιδευτική) τρύπα στο (μειονοτικό) νερό – και από το διαβόητο ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Αμυντικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής), ένα οργανισμό που συνοψίζει ότι πιο εμετικά αντεθνικό, μισελληνικό, τουρκόφιλο, κλπ, κλπ, κινείται αυτή τη στιγμή στις…αθηναικές στοές (και όχι μόνο).
Ανάλογου…ύφους προς όλα τα παραπάνω είναι φυσικά, όπως άπαντες αντιλαμβάνεστε, και τα ονόματα των εισηγητών που θα μας κάνουν την…τιμή να περάσουν από τα μέρη μας, επ’ ευκαιρία του συνεδρίου. Κορυφαία ονόματα του ελληνοφοβικού χώρου (Φραγκουδάκη, Δραγώνα, Τσιτσελίκης, Ασκούνη, Ροζάκης, Μήλλας, Αναγνώστου, Τσούκαλης), πλαισιωμένα από επιφανείς τουρκόφρονες (Ιλχάν Αχμέτ, Τζεμήλ Καπζά, Εβρέν Ντεντέ) και από γνωστά πολιτικά ανθυπομηδενικά (Μαριέττα Γιαννάκου, Ευριπίδης Στυλιανίδης), συμπεριλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο.
Για την ιστορία, τα κύρια θέματα των συνολικά 5 συνεδριών έχουν οριστεί ως εξής: «Εκπαίδευση: μειονοτικό η δημόσιο σχολείο», «Σαρία: κατάργηση η διατήρηση;», «Θετικές διακρίσεις: υπέρ η κατά;», «90 χρόνια μετά από την Συνθήκη της Λωζάννης», και «Η μειονότητα της Θράκης στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».
Και αν σας μπέρδεψε η φωτογραφία που παραθέτουμε, μια που τελικά φαίνεται πως ο εικονιζόμενος μάλλον δεν θα παραστεί ως εισηγητής, ας επικεντρωθούμε σε κάποιον άλλο: τον διαβόητο τουρκόψυχο Τζεμήλ Καπζά, βασικό συντάκτη της μειονοτικής «Γκιουντέμ» που είναι η ανεπίσημη φωνή του προξενείου στην Θράκη και ΟΛΑ της ανεξαιρέτως τα άρθρα απηχούν τις απόψεις του τουρκικού ΥΠΕΞ. Ο λεγάμενος μάλιστα είναι και ο πρώην πρόεδρος του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (γνωστού ιμάντα άσκησης της τουρκικής πολιτικής) και με αυτήν του την ιδιότητα βρέθηκε πολλές φορές σε διεθνή συνέδρια να συκοφαντεί την Ελλάδα ως αυταρχική χώρα που καταπιέζει τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».
Ποιος ο λόγος συνεπώς να κληθεί ο εν λόγω αξιότιμος κύριος από τους οργανωτές του συνεδρίου; Χίλιες φορές προτιμότερο να καλούσαν τον…μορφωτικό ακόλουθο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, που ακριβώς τα ίδια θα έλεγε (άσε δε που θα τα έλεγε και πιο συγκροτημένα). 
Αυτό για να πάρετε μία μικρή μόνο ιδέα από τι αναμένεται να ακουστεί στην Κομοτηνή το τρέχον Σαββατοκύριακο. Σκέτος εμετός…
Πηγή : www.rodopinews.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ (ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ) ΕΛΛΗΝΕΣ :

Mετά την ήττα του στρατού της, από τους Tούρκους εθνικιστές του Kεμάλ Aτατούρκ στο μικρασιατικό μέτωπο, η Eλλάδα κλήθηκε ( για την ακρίβεια  σύρθηκε)  , όπως ήταν φυσικό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Oι συμμαχικές (πάντοτε)  Δυνάμεις (Aγγλία, Γαλλία, Iταλία), μαζί με άλλες χώρες (βαλκανικές, αλλά όχι μόνο), και φυσικά την Tουρκία, συγκάλεσαν μια συνδιάσκεψη στη Λωζάννη της Eλβετίας το Nοέμβριο του 1922.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα, με διαφορετικούς όρους, οι H.Π.A. και η E.Σ.Σ.Δ, υπερασπιζόμενες τα (εμπράγματα) «δικαιωματά»  τους στην ευρύτερη Βαλκανική χερσόνησο. Oι πρώτοι δηλώθηκαν ως παρατηρητές, ενώ οι δεύτεροι ενδιαφέρονταν ειδικά για το θέμα της ρύθμισης του καθεστώτος των Στενών.
H εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης συνυφάνθηκε με σοβαρές δυσχέρειες, που συνδέονταν με το ευρύ φάσμα των υπό συζήτηση θεμάτων.
Oι ειρηνευτικές συνομιλίες επικεντρώνονταν στην οριοθέτηση των εδαφικών διεκδικήσεων των εμπλεκομένων χωρών, καθώς επίσης και το διακανονισμό των σχέσεων στο δημοσιονομικό και το οικονομικό πεδίο.
H τελική πράξη, σε συνδυασμό με τις επιμέρους ειδικές συμφωνίες, καθόριζε εκ νέου την εδαφική φυσιογνωμία της περιοχής, που για αιώνες στο παρελθόν υπαγόταν στην οθωμανική κυριαρχία, και με την πρόβλεψη μιας σειράς διαδικασιών, στόχευε στην επίλυση των προβλημάτων του παρελθόντος.
Τα βασικά ζητήματα που συμπεριλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της συνδιάσκεψης (τα σχετικά με την Ελλάδα) αφορούσαν την Ανατολική Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την ανταλλαγή των πληθυσμών.

H σχετική συνθήκη υπογράφτηκε στις 24 Ιουνίου 1922. Από ελληνικής πλευράς ( η αγία τετράς)  Βενιζέλος, Μιχαλακόπουλος, Κακλαμάνος και Μαζαράκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η νέα παγκοσμιοποίηση έχει τα χρώματα της Κίνας

H αναβίωση του νέου δρόμου του μεταξιού-  2018- της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Εισαγωγή Η παγκοσμιοποίηση δυτικών προδιαγραφών, ...