Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΦΙΛΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΥΤΗ  ΣΥΝΤΑΓΗ! 

 
 κ. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ  ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ.......................... 
  • 56 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. ζαχαρη
  • 2 αυγά
  • βανίλια
  • αλάτι
  • 1 1/2 φλ. (210 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη


ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Βήμα 1
1)  Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε κομματάκια.
Βήμα 2
2) Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αφρατέψει το μείγμα.
Βήμα 3
3) μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αφρατέψει το μείγμα.
Βήμα 4
4) Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας
Βήμα 5
5) Σε άλλο μπολ ανακαλεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια και το μπέικιν.
Βήμα 6
6) Το ρίχνουμε σιγά σιγά στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας ίσα ίσα ώστε να ανακατευτούν. Το μίγμα θα είναι μαλακό.
Βήμα 7
7) Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά (3-4 ώρες).
Βήμα 8
8) Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, σαν μικρά τρουφάκια, τις οποίες τυλίγουμε με την ζάχαρη άχνη. Θα πρέπει η άχνη να τις καλύψει εντελώς.
Βήμα 9
9) Τις βάζουμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο, αφήνωντας 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
Βήμα 10
10) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βήμα 11
11) Τα ψήνουμε 8-10 λεπτά. Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ για να μην ξεραθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η νέα παγκοσμιοποίηση έχει τα χρώματα της Κίνας

H αναβίωση του νέου δρόμου του μεταξιού-  2018- της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Εισαγωγή Η παγκοσμιοποίηση δυτικών προδιαγραφών, ...