Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ψιτ ..........έχει απεργία σήμερα!

σου φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι; έχεις ιδέα τι ζητάς να γίνει;
 

εγώ είμαι άνεργη να σε προλάβω μην μου πεις πως είμαι βολεμένη.
ξέρεις τι σημαίνει χρόνια άνεργος; εκεί θες να καταδικάσεις το πολλές φορές μοναδικό πρόσωπο που δουλεύει σε οικογένεια; ξέρεις πόσους συντηρεί ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου; θες να καεί εντελώς η αγορά;
 

ο δημόσιος υπάλληλος είναι ο πιο σίγουρος καταναλωτής για την ελληνική αγορά. ξέρεις πόσοι ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ δουλεύουν εξαιτίας του; αλλά θέλουν τώρα να μας κάνουν να ξεχάσουμε που πραγματικά ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να πηγαίνει τόσο χρήμα, δηλαδή τις τράπεζες, να τα βάλουμε με τους δημόσιους και ύστερα να τσακίσουν εντελώς όλους τους υπόλοιπους.

Λοιπόν “άκουσε” διαβάζοντας για να καταλάβεις το σφάλμα σου να ζητάς από μένα ειδικά κατανόηση, που κανονικά, άτομα σαν εμένα έπρεπε να σας είχαμε βάλει ΟΛΟΥΣ/ΕΣ στο δημόσιο και ιδιωτικό στο ΙΔΙΟ τσουβάλι και στο ΙΔΙΟ στόχαστρο.
 

Όμως εγώ σκέφτομαι με βάση το “μην κάνεις κακό” και είναι κακό να στερείς την δουλειά από τον οποιοδήποτε ΜΟΝΟΘΕΣΙΤΗ που θρέφει κι άλλους, αν και μου αρκεί το δικό του στόμα, δεν χρειάζεται να έχει και πέντε μωρά να ταΐσει.
 


Διότι η ζωή είναι πολύ δύσκολη ειδικά όταν δεν υπάρχουν “έτοιμα” και είσαι στο νοίκι, δεν φαντάζεσαι πόσο δύσκολη, πόσο δυσανάλογος είναι ο ψυχολογικός πόλεμος στον άνεργο που έχασε την ΜΟΝΗ μόνιμη ή αορίστου ΘΕΣΗ του. Κι όταν λέμε ούτε στον εχθρό μου δεν το εύχομαι πόσω μάλλον στον συμπολίτη μου ε; Εκτός κι αν βλέπουμε εχθρικά και με κακές διαθέσεις την προσπάθεια κάποιου να αποκτήσει κι αυτός “κατσίκα”.
 

Ο πατέρας μου ήταν πολιτικός υπάλληλος σε στρατόπεδο, βγήκε σε σύνταξη, ο αδερφός μου έχασε τη δουλειά του, την σύνταξη του την μείωσαν, του έκοψαν κάποια φάρμακα, έχουν δάνεια για να αποπληρώσουν, το στεγαστικό, και τους στέλνουν και χαράτσια, τρία άτομα. Αν τον πατέρα μου τον είχαν ΔΙΩΞΕΙ κάποτε με βάση το σκεπτικό σου (φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι) (που δεν το νομίζω γιατί ήταν τέτοια η εργασία του που ήταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για το στρατόπεδο, αλλά λέμε τώρα) πες μου εσύ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ; Σκέψου λοιπόν σε βάθος ΧΡΟΝΟΥ, φαντάσου όχι την οικογένεια μου αλλά μια άλλη που τώρα μεγαλώνει παιδιά αν διώξουν τον πατέρα ή την μητέρα ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥΣ τι θα κάνουν στο ΜΕΛΛΟΝ;
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΑ.


Έπειτα:
εγώ που λες δουλεψα ένα διάστημα στον ιδιωτικό τομέα, ήμουν η νιόπαντρη που με το ζόρι με κράτησαν γιατί μπορεί να τους έσκαγα κανά παιδί και μετά δεν θα μπορούσαν να με διώξουν εύκολα, πράγμα που τελικά έκαναν, το πέτυχαν. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΚΑΝΑΛΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑ; ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΤΡΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ; και τώρα πάμε στο σήμερα, άνεργη ούσα δουλεύει μόνο ο σύζυγος, αφού ΝΙΟΠΑΝΤΡΟΙ περάσαμε ανεργίες μπόρεσε να πιάσει δουλειά μετά από ΧΡΟΝΙΑ στον προαστιακό. ζούμε στο νοίκι δεν έχουμε σπίτι ούτε αυτοκίνητο. περνάγαμε απλά και ανθρώπινα μέχρι πριν την κρίση. για έλα να δεις πως περνάμε τώρα. τους έκοψαν τα πάντα, και να σου πω και το εξής εγώ δεν πιστεύω ότι οι μετατάξεις οι περισσότερες σε όλους τους τομείς γίνονται γιατί είναι ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ αλλά γιατί θέλουν να πάνε καλύτερα κάπου, πιο κοντα στο σπίτι τους; λιγότερες ώρες; θέλουν δουλειά γραφείου;
αλλά οι περισσότεροι/ες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ αυτά που φαντάζεται ο κόσμος ό,τι μπορεί να έχει ένας “μόνιμος” (εδώ γελάνε) υπάλληλος. αλλά και να έχουν εμένα δεν με κόφτει, δεν κοιτάζω αυτά. κοιτάζω μπροστά, το μέλλον του “θα σας τα παίρνουν λίγα λίγα μέχρι να σας τα πάρουν όλα” και σκάω στα γέλια.
γιατί αν δεν τα πάρουν αυτοί θα τα πάρει ο νεκροθάφτης σίγουρα.


Ψιτ, δεν είναι επιχείρημα ούτε το υπάρχουν και καλύτερα ούτε το υπάρχουν και χειρότερα. Δεδομένου του ό,τι αυτή η χώρα απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό, είχε πάντα από όλα τα καλούδια που θρέφουν κόσμο και κοσμάκη (δεν έχουμε ερήμους, κάμπους έχουμε) το κλίμα είναι εξαιρετικό σε σχέση με άλλες περιοχές στον κόσμο, θάλασσα in abundance ολόγυρά μας, άμεσα ο Ελληνικός λαός προσπάθησε να “ξαναχτίσει” και να δουλέψει, τι στον κόρακα συνέβη; φτάνοντας το 2004 μας δίνουν και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ (δυστυχώς τους “ζητήσαμε”) είχαμε υποδομές κι ανάπτυξη, νοσοκομεία μπόλικα, σχολεία, πανεπιστήμια, γήπεδα, όσο χρήμα και να έφαγαν τα λαμόγια και οι μεγαλοεργολάβοι η σημερινή κατάντια του δαχτυλοδειχτούμενου που χρωστά παντού κράτους ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΊΤΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
 

Ειπα πριν για ΤΡΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ, το χρήμα άφθονο για την έβδομη εξουσία και τα παπαγαλάκια της καριεριστες φιλόδοξους = λίγοι μπορουν να εξελιχθούν σε κάτι τέτοιο στο δημόσιο, στον ιδιωτικό κι ειδικά στα ΜΜΕ πάνε όμως κυρίως όσοι δεν θέλουν να “θάψουν” τις ικανότητες τους για άνοδο, μεγαλύτερο εισόδημα, προβολή, προαγωγή. και να είσαι σίγουρος περισσότερο μαύρο χρήμα από μαύρη εργασία έπεσε στον ιδιωτικό τομέα απ’ ό,τι στον νομοταγή δημόσιο.
έλεγες πχ σε κάποιον γιατί δεν θες να γίνεις δημόσιος υπάλληλος και σου έλεγε είσαι μετα καλά σου;
να βγάζω ΛΙΓΟΤΕΡΑ; ναμην έχω προαγωγές; να μην ανέβω ΨΗΛΑ;
 

ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΛΟΙΠΟΝ κυρίως χώθηκε στο δημόσιο αυτός που δεν είχε μεγάλες προσδοκίες που ήθελε ένα καλύτερο αφεντικό από τον κάθε επιχειρηματία έξω, ήθελε ένα σίγουρο έστω και μέτριο εισόδημα να αποκτήσει κι αυτός μια “κατσίκα”
δεν τα έχεις σκεφτεί καλά τα πράγματα φιλε.
αν αύριο για κάποιο λόγο για 15 μέρες κανείς δημόσιος ΔΕΝ ψωνίσει μάντεψε ποιοι θα έχουν πρόβλημα. λες να έχουν οι πολιτικοί, τα λαμόγια, οι μεγαλοεργολάβοι τα συμφέροντα οι απασχολούμενοι στα ΜΜΕ;
όχι, θα έχει πρόβλημα ο φούρνος της γειτονιάς, το μπακάλικο επίσης, κι αν αυτό κρατήσει περισσότερο από 15 μέρες και γίνει 5 χρόνια θα έχουν πρόβλημα οι ΠΑΝΤΕΣ.
πάρτο απο κει και σκέψου. όλοι έχουν ΑΞΙΑ.


 
επίσης εμένα ο πατέρας μου ακόμα και τώρα σκέφτεται αν έκανε καλά που μπήκε στο δημόσιο, διότι συνάδελφοί του στον ιδιωτικό τομέα που άφησε πίσω πρόκοψαν ταχύτερα, έπαιρναν περισσότερα από αυτόν, προήχθησαν σε κάτι, κι ας ήταν του δημοτικού κι αυτοί άνθρωποι. διότι δεν υπάρχει εργοστάσιο που να μην χρειάζεται χειριστές κλαρκ ή οδηγούς με επαγγελματικό δίπλωμα (κι ήξερε κι άλλα πράγματα να κάνει, πχ ήξερε από αυτοκίνητα, για ένα διάστημα έβαφε κιόλας αυτοκίνητα, μπογιατζής ήταν, ταξιτζής επίσης, οδήγησε νταλίκες, κλπ κλπ). πάμπολλες οι ευκαιρίες έξω, αλλά η φοβία για αναδουλειά, η ανάγκη να έχεις σταθερό έστω και μέτριο εισόδημα (μέτριο για τα δεδομένα του απλού λαού, όχι για ανώτερες τάξεις, γι' αυτούς είναι ΨΙΧΟΥΛΑ) τον έκαναν να αποφασίσει να γίνει δημόσιος υπάλληλος. και κυρίως η καλύτερη ασφάλιση του ίδιου και της οικογένειάς του κι ένα στεγαστικό στο βάθος κήπος. μεγάλωσα στα νοίκια και ζω στα νοίκια. όταν έμεινα άνεργη νιόπαντρη ο πατέρας μου πήρε δάνεια για να με βοηθήσει και του τα έδωσαν γιατί ήταν ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, μας έθρεψε δυομισυ χρόνια! αν είχαμε φύγει ΤΟΤΕ πριν μπει στο δημόσιο μετανάστες που ήθελε, μάλλον τώρα θα είχαμε αρκετά λεφτά, και τα παιδιά του θα είχαν τύχει καλύτερης παιδείας χωρίς ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΊΑ.
αν ηταν μπακούρι ο πατέρας μου δεν υπήρχε περίπτωση να θέλει να μπει στο δημόσιο γιατί δεν θα του έφταναν ούτε του ίδιου όπως και μετά που μπήκε με τα επιδόματα (που τώρα κόβουν) ίσα που έφταναν για 4 στόματα. γιατί το δημόσιο για τον απλό λαό αναστέλλει κάθε σοβαρή άνοδο και χρηματική και κοινωνική. το δημόσιο ΣΕ ΔΕΝΕΙ.

αν είσαι τίμιος κι εργατικός κι όχι υπερφιλόδοξος σ' αυτή την χώρα πολύ απλά, την έκατσες την βάρκα ειδικά όταν ξεκινάς από το μηδέν, δεν υπάρχουν έτοιμα και δεν θες να πατήσεις επί πτωμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η νέα παγκοσμιοποίηση έχει τα χρώματα της Κίνας

H αναβίωση του νέου δρόμου του μεταξιού-  2018- της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Εισαγωγή Η παγκοσμιοποίηση δυτικών προδιαγραφών, ...