Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΒΕΛΓΙΟ

Έλληνας, όταν παντρεύτηκε με Βελγίδα, μετακόμισε στο Βέλγιο όπου και άνοιξε τι άλλο, σουβλατζίδικο. Επειδή ο Έλληνας είδε ότι τα πράγματα από πλευράς ελέγχου του κράτους ήταν πολύ χαλαρά, αποφάσισε να μην κόβει αποδείξεις...

Περνούσε ο καιρός και ο Έλληνας «μάγκας» συνέχισε το ίδιο βιολί για περίπου 3 χρόνια... Κάποια στιγμή όμως το κράτος τον πήρε "μυρουδιά"... 


Βέβαια δεν έκανε ότι κάνουμε εμείς. ΔΕΝ έστειλε κάποιον από το αντίστοιχο ΣΔΟΕ για να δει αν έκοψε όλες τις αποδείξεις ο Έλληνας μαγαζάτορας κάποια συγκεκριμένη μέρα και ώρα για να του βάλει κάποιο πρόστιμο...

Τι έκανε το κράτος του Βελγίου; Κάτι εξαιρετικά απλό. Ένα πρωί με το που άνοιξε το κατάστημα ο Έλληνας μαγαζάτορας, τον επισκέφτηκε  ένας υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών του Βελγίου, ο οποίος είπε στον Έλληνα μαγαζάτορα: «Είμαι από το Υπουργείο Οικονομικών. Θα είχατε κάποιο πρόβλημα εάν καθόμουν σε κάποιο τραπέζι κάπου στην άκρη για να μην ενοχλώ ώστε να παρακολουθήσω πως ακριβώς τα πάτε σαν επιχείρηση;» 

Μη έχοντας περιθώρια αντίδρασης ο Έλληνας μαγαζάτορας απαντάει με κρύα καρδιά: «Προφανώς όχι.» Και βέβαια ο μαγαζάτορας άρχισε να κόβει όλες τις αποδείξεις για να δείξει τι καλός επιχειρηματίας είναι.
Το βράδυ που έκλεισε το κατάστημα, ο υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών φεύγοντας λέει στον Έλληνα μαγαζάτορα: «Τα λέμε πάλι αύριο το πρωί.»

Ο πονηρός Έλληνας, για να «προστατεύσει» και άλλους στην περιοχή, άρχισε αμέσως τα τηλέφωνα στους κολλητούς του λέγοντας ότι του έχει πάει το Βελγικό ΣΔΟΕ και ότι θα έπρεπε να κόβουν και αυτοί αποδείξεις για να μην φάνε πρόστιμο.

Κάποιος από τους ανθρώπους που τηλεφώνησε ρώτησε τον Έλληνα μαγαζάτορα τι ακριβώς του είπε ο υπάλληλος του Βελγικού ΣΔΟΕ. Ο Έλληνας απάντησε: «Μου είπε ότι θα έρχεται μια βδομάδα συνεχώς για να παρακολουθεί πως πάω σαν επιχείρηση».
Και τότε ο πονηρός Έλληνας μαγαζάτορας έμαθε τα δυσάρεστα νέα. Του λέει ο κολλητός του: «Το ΣΔΟΕ θέλει να δει τον τζίρο που έκανες αυτή τη βδομάδα που έκοψες όλες τις αποδείξεις. Μετά θα κάνει αναγωγή για να βρει τον ετήσιο τζίρο πολλαπλασιάζοντας επί 52 βδομάδες. Στο τέλος θα πολλαπλασιάσει επί 3 και με χρήση κάποιων συντελεστών θα σου υπολογίσει το τζίρο της τριετίας που λειτουργείς το κατάστημα. Οι φόροι που θα πληρώσεις θα υπολογιστούν με βάση αυτόν τον εκτιμώμενο τζίρο της τριετίας.»

«Κλείσε το σουβλατζίδικο και εξαφανίσου απόψε!!!»

Αυτό ακριβώς έκανε ο Έλληνας «πονηρός μαγαζάτορας». Δεν υπήρξε επόμενη μέρα ελέγχου. Έκλεισε το κατάστημα εκείνο το βράδυ και επέστρεψε στην Ελλάδα!!!

Για όσους κατάλαβαν, δεν απαιτείται εξήγηση!


Για όσους ΔΕΝ κατάλαβαν, ΔΕΝ υπάρχει εξήγηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η νέα παγκοσμιοποίηση έχει τα χρώματα της Κίνας

H αναβίωση του νέου δρόμου του μεταξιού-  2018- της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Εισαγωγή Η παγκοσμιοποίηση δυτικών προδιαγραφών, ...