Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΤΡΕΣ


Η ΡΗΣΗ ΤΟΥ  ΕΛΥΤΗ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΜΩΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ ΝΑ ΣΗΚΩΣΩ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ, ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΟΔΙΑ. 

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΒΟΥΡΚΟ. 
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ. 

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,  ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.  

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ!..

Οι τράπεζες είναι γνωστό ότι  αποτελούν πλέον όχι  ένα μέσο διευκόλυνσης των  ανταλλαγών, αλλά   είναι το μεγαλύτερο   μέσο κερδοσκοπίας επί των ανταλλαγών και των νομισμάτων,  επένδυσης κεφαλαίου,  αλλά και της τοκοφορίας του, καθώς και εκπλήρωσης άλλων τυπικά καπιταλιστικών λειτουργιών,  οι οποίες θα εξαφανισθούν μόλις θριαμβεύσει η αρχή ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα ή την δυνατότητα να εκμεταλλεύεται την εργασία των άλλων.

Δυστυχώς η ΕΕ πρεσβεύει το ακριβώς αντίθετο. 18 εκατομμύρια ανέργων με τους πλέον συντηρητικούς υπολογισμούς, φανερώνουν του λόγου το αληθές. Το ευρώ λειτουργεί πλέον όχι σαν ενιαίο νόμισμα, αλλά ως "δανειακό προϊόν"  ανάμεσα στον πλούσιο βορρά και τον εξαθλιωμένο νότο. Ισοπέδωση των πάντων στην Ελλάδα, με μέτρα εναντίον των επιχειρήσεων, των ιδιοκτητών ακινήτων και των αποταμιεύσεων του λαού. Ιστορικό σκάνδαλο θα αποτελέσει προσεχώς η εκποίηση του ιστορικού ξενοδοχείου στον Αστέρα Βουλιαγμένης, με ταυτόχρονη κατάργηση περιορισμών νέας οικοδόμησης απο τους ιδιοκτήτες.  

 Οι καπιταλιστές και στην Ελλάδα  υποχρεώνουν άλλους να παράγουν για να πωλούν  οι  ίδιοι  αποκομίζοντας  κέρδος  και   συνεπώς, σταματούν  την  παραγωγή  αμέσως  μόλις  δουν  ότι  τα κέρδη  τους  μειώνονται ή  εκμηδενίζονται.  Το γεγονός της απομάκρυνσης μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων από την Ελλάδα,  συνηγορεί στην μακάβρια αλήθεια των σκέψεων αυτών. 

Δυστυχώς η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και επιστημόνων στην χώρα, τα επόμενα χρόνια σε συνδυασμό με την μείωση των γεννήσεων και αύξηση των θανάτων, θα οδηγήσουν σε τραγικά επίπεδα την ελληνική κοινωνία και σε οδυνηρή συντριβή του όποιου ανταγωνισμού διατηρεί η οικονομία στην χώρα μας.

Η ΕΕ με προεξέχουσα και δεσπόζουσα θέση της  Γερμανίας,  θεωρεί  ότι πρέπει να διατηρεί  τις αγορές του νότου σε μια κατάσταση  σχετικής  έλλειψης και συνεχούς δανεισμού, με την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας (emporium και imperium ταυτόχρονα). Σύντομα  στα κράτη με  μειωμένη προσφορά ή ακόμη και παντελή έλλειψη αγαθών, θα επικρατήσει πανικός.

Μπορεί λοιπόν να υποστηριχθεί ότι η  μεγαλύ­τερη  ζημιά  που  προκαλείται από  το  καπιταλιστικό  σύ­στημα,  δεν  είναι  τόσο  η  στρατιά  των  παρασίτων  που συντηρεί (στην Ελλάδα το φαινόμενο είναι γνωστό ότι έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με την «ρουσφετοποίηση» κάθε ενέργειας στον πολιτικό και οικονομικό επίπεδο με την τροικανή ευλογία),   όσο  τα  εμπόδια που υψώνει στον δρόμο  της παραγωγής χρήσιμων εμπορευμάτων και αγαθών. Η καλλιέργεια της γης είναι μονόδρομος επιβίωσης.  

Οι πεινασμένοι και οι  ρακένδυτοι   Έλληνες,  θα μένουν  άφωνοι και πάλι  καθώς θα περνούν  μπροστά από τα γεμάτα με κάθε είδους αγαθά,  καταστήματα  στις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά αν δοκιμάζατε να μοιράσετε αυτόν τον πλούτο που σωρεύεται στην Ελλάδα,   σε όλους τους  ενδεείς σήμερα,  τότε  θα  βλέπατε  πόσο  μικρό  θα ήταν  το μερίδιο του καθενός!

Μέσα στην ΕΕ λοιπόν ή έξω με ανάπτυξη εθνικού νομίσματος, καταγγελία των μνημονίων και σταμάτημα της συνεχούς αφαίμαξης του ελληνικού λαού?

Να μερικές από τις πανανθρώπινες αξίες διακυβέρνησης, στα πλαίσια ενός εθνικού απελευθερωτικού μετώπου, μακριά και έξω από την ΕΕ, που μας οδήγησε σε πλήρη αδυναμία αξιοπρεπούς ζωής, στο "αέναο χρέος"  και την εθνική υποδούλωση[1]:




1. Κατάργηση  της  ατομικής  ιδιοκτησίας  της  γης, των  πρώτων  υλών  και  των  εργαλείων  της  εργασίας, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να ζει εκμεταλλευόμενος την εργασία των άλλων  και εξασφάλιση σε όλους τους  ανθρώπους  των  μέσων για  να  παράγουν  και να ζουν, να μπορούν να είναι πραγματικά ανεξάρτητοι και να ενώνονται ελεύθερα με τους υπόλοιπους συνανθρώπους  τους,   ενώπιον  του   κοινού   συμφέροντος  και σύμφωνα με τις ιδιαίτερες συμπάθειες τους.

2.  Κατάργηση  της  κυβέρνησης  και  κάθε  εξουσίας που  κατασκευάζει  νόμους  και  τους  επιβάλλει  στους υπόλοιπους  ανθρώπους.  Με  άλλα  λόγια  κατάργηση των  μοναρχιών, των δημοκρατιών,  των κοινοβουλίων- ελληνικών και ευρωπαικών -,  των  στρατών,  των  αστυνομιών,  των  δικαστηρίων  και όλων   των   άλλων   θεσμών   που   διαθέτουν   μέσα εξαναγκασμού.

3. Οργάνωση της κοινωνικής ζωής μέσω της εργασίας ελεύθερων ενώσεων και ομοσπονδιών παραγωγών και  καταναλωτών,  ιδρυόμενων  και  τροποποιούμενων σύμφωνα με την θέληση των μελών τους, καθοδηγούμενων  από  την  επιστήμη  και την  εμπειρία  και  απαλλαγμένων από κάθε επιβολή,  η  οποία δεν πηγάζει από φυσική  αναγκαιότητα,  και στις οποίες ο άνθρωπος θα συμμετέχει  εθελοντικά,  πεπεισμένος  από  την  κατανόηση  των αναπόφευκτων αναγκών του.

4.  Εξασφάλιση  των  μέσων  επιβίωσης,  ανάπτυξης και  ευημερίας  στα  παιδιά  και  σε  όλους  εκείνους  οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

5.  Αγώνας  ενάντια  στις  θρησκείες  και  σε  όλα  τα ψεύδη, έστω και αν καλύπτονται πίσω από τον μανδύα της   επιστήμης,   και   επιστημονική   μόρφωση   για όλους/όλες, μέχρι την ανώτερη βαθμίδα.

6.  Αγώνας  ενάντια  στον  πατριωτισμό.  Κατάργηση των συνόρων, αδελφοποίηση όλων των λαών.

7.  Αναδιοργάνωση  της  οικογένειας,   ώστε  αυτή απαλλαγμένη  από  κάθε  νομικό  δεσμό  να  είναι  το αποτέλεσμα της πρακτικής του έρωτα.


Όσο οι άνθρωποι θα υποφέρουν, χωρίς να συνειδητοποιούν  τα  βάσανα  τους,  χωρίς  να  προσπαθούν  να απαλλαγούν  από  αυτά,  χωρίς  να  επαναστατούν, θα ζουν  όπως τα κτήνη  που  δέχονται την ζωή  όπως την βρίσκουν.

 ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ ΣΑΣ! (αν έχετε φυσικά) ή ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. 




[1] ΕΡΡΙΚΟ  ΜΑΛΑΤΕΣΤΑ- Προς μια ελεύθερη κοινωνία- ΑΘΗΝΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 









1 σχόλιο:

  1. Θα προσθέσω τους εξής στίχους του Ο. Ελύτη και Μ Μπρεχτ

    Γιατί τα παλληκάρια μας κι οι κόρες μας γιατί,
    πια δε γνωρίζουνε αίμα και δάκρυα τι θα πει.
    Γιατί το μόνο αίμα να `ναι απ' τα σφαχτάρια,
    γιατί τα μόνα δάκρυα που λάμπουν το πρωί
    να 'ναι η βροχή που ανθίζει την ελιά πάνω στη γη με ορμή.

    Ο βασιλιάς καινούργιες χώρες θα κατακτήσει
    και τη φελλάδα των φτωχών κι αυτήν θα την ζητήσει
    Του κόσμου το βασίλειο λαμπρά για να στηθεί
    πρέπει το φτωχοκάλυβο να ξεθεμελιωθεί.


    Δώσε βάση στην τελευταία στροφή


    Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η νέα παγκοσμιοποίηση έχει τα χρώματα της Κίνας

H αναβίωση του νέου δρόμου του μεταξιού-  2018- της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Εισαγωγή Η παγκοσμιοποίηση δυτικών προδιαγραφών, ...