Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΓΣΕΕ /ΑΔΕΔΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ 7-12-2013

Ωραία. Ψηφίστηκε και αυτός ο προϋπολογισμός 2014  όπως αναμενόταν άλλωστε,  με 153 βουλευτές να λένε ΝΑΙ στην καθολική επιστροφή της Ελλάδας, στην δεκαετία του 50, με ανεργία, φτώχεια και καταστροφή των εθνικών πόρων - αποκρατικοποιήσεις, υψηλή φορολόγηση  και διάλυση παιδείας και υγείας.

Μια από τις πηγές  του κακού μας του καιρού σήμερα, είναι και ο συνδικαλισμός. Η πλέον βάρβαρη και επικίνδυνη τοποθέτηση ανθρώπων που εκλέχτηκαν κάτω από συνδυασμένη πίεση και ρουσφέτια πολιτικών και οικονομικών εξυπηρετήσεων σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής της xώρας. Ταυτόχρονα και ο δικός κακός μας  καιρός, που ενώ εξυπηρετηθήκαμε εμείς και τα παιδιά μας από το ρουσφέτι και την λαμογιά, τώρα δεν θέλουμε να δούμε την καταστροφή  που κάναμε και να μοιραστούμε το μερίδιο ευθύνης.

Η πουλημένη στάση των συνδικαλιστών  στο καιρό  της μνημονιακής καταστροφής, σηματοδοτεί την αρχή νέων δεινών για την χώρα. ΄Οπως αυτό της εξαγγελίας απεργιών ή κινητοποιήσεων,  που αντιστρέφουν την πολιτική σκέψη και οδηγούν το λαό σε ανύπαρκτες έως φανταστικές αντιστάσεις.

Ο κόσμος τους κατάλαβε. Ας ελπίσουμε ότι θα σταματήσει να ανταποκρίνεται στα «εργατογιουσουφάκια» των εκάστοτε κυβερνήσεων, σκεφτόμενος πολιτικά, ηθικά και αλληλέγγυα.
Ελάχιστος λοιπόν κόσμος στη συγκέντρωση των πουλημένων κυβερνητικών εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, χτές βράδυ στο Σύνταγμα,όπως φαίνεται και στην εικόνα. 

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ, ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ  ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αυτό έκαναν και αυτό συνεχίζουν να κάνουν, γιατί απλά μόνο αυτό ξέρουν και μόνο αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας.

Καθώς και στην πολιτική ισχύει το αξίωμα της φυσικής «δράση και αντίδραση», αυτός ο ετεροπροσδιορισμός  θα μπορούσε να οδηγήσει  σε κλιμακούμενες αντιδράσεις από την πλευρά των συνδικάτων  και  επιπλέον ενίσχυση της όποιας «Αριστεράς» έχει απομείνει στη χώρα.

Δυστυχώς όμως η σημερινή Αριστερά και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, που ηγείται της αντιπολίτευσης,   έχει αποφασίσει να ακολουθήσει και αυτή την στρατηγική του ετεροπροσδιορισμού.

 Έχοντας ως σημείο αναφοράς τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στον ευρωπαϊκό Νότο, επέλεξε να ακολουθήσει μόνο θεωρητικά μονοπάτια για να προσελκύσει τους δυσαρεστημένους πολίτες  της μεσαίας τάξης,  από το να διαμορφώσει μία αξιόπιστη διαχειριστική πρόταση , η οποία μπορεί να μη πρόσφερε ταχύτητα, αλλά θα  βοηθούσε να διατυπώσει έναν αξιόπιστο πολιτικό λόγο , ο οποίος θα την αναδείκνυε ως πυλώνα σταθερότητας στην Ελλάδα και ευρύτερα στον ευρωπαϊκό νότο.

Σίγουρα το πλεονέκτημα που προσφέρει στην Αριστερά ο ετεροπροσδιορισμός είναι σημαντικό, αφού επιτρέπει σε αυτόν που τον χρησιμοποιεί, να προσαρμόζεται στα δεδομένα της στιγμής  με ένα χωρίς κάματο «ΝΑΙ»- «ΟΧΙ», όπως έγινε και στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

Φυσικά ακολουθώντας την τακτική αυτή, η αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κλπ)  συμβάλλουν  στο να μετατρέψουν  τον πολιτικό στίβο σε «κολοκυθιά», αφού το «lego» προϋποθέτει χρόνο, επιμονή, υπομονή και κυρίως γνώση, που δεν φαίνεται να έχουν ή αλλιώς η εξουσία πάνω από όλα!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η νέα παγκοσμιοποίηση έχει τα χρώματα της Κίνας

H αναβίωση του νέου δρόμου του μεταξιού-  2018- της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Εισαγωγή Η παγκοσμιοποίηση δυτικών προδιαγραφών, ...