Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΡΕΠΑΝΙ ΠΟΥ ΘΕΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. Μ.ΝΑΠΟΛΕΩΝ

ΣΟΚ: Στο 57,2% ανέβηκε η ανεργία στους νέους!



Σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα σύμφωνα με τα ΜΜΕ,  συνεχίζει να κυμαίνεται το ποσοστό της ανεργίας των νέων (ηλικίες 15-24) σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει έρευνα εργατικού δυναμικού της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων... και παρουσίασε η εφημερίδα  το «Βήμα».

Στην ίδια έρευνα επισημαίνεται ότι το γενικό ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται στο 27%, αλλά στους νέους αυτό υπερδιπλασιάζεται φθάνοντας στο 57,2% με τον συνολικό αριθμό των ανέργων να ξεπερνάει τα 1,3 εκατομμύρια.

Σιγά τα νέα. Χιλιάδες νέοι και νέες με απίστευτες σπουδές και πτυχία οδηγούνται σαν πρόβατα επί σφαγή στον θεσμό των voucher που καταλύει κάθε έννοια αξιοπρέπειας και ισονομίας στην κατεχόμενη Ελλάδα. ΄Αλλοι κατευθύνθηκαν στην παροχή κοινωνικής εργασίας σε ΟΤΑ (ενόψει εκλογών) ή νοσοκομεία, ιδρύματα, την Εκκλησία κλπ.

Και όλα αυτά για να πανηγυρίζουν μερικοί πολιτικοί για ανάσχεση της  (στατιστικής) Ανεργίας. Βεβαίως η χώρα έχει πτωχεύσει, ενώ χιλιάδες μικρά ή μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα μαστίζουν την δημόσια ζωή και ένα οργανωμένο «τσουνάμι φόρων» θα πλήξει τις ζωές όλων μας το 2014.  Η δικαιοσύνη απονέμεται πλέον όχι με στοιχεία, αλλά με βάση την εγγύηση που καταβάλλει ο κατηγορούμενος (Χ.Τομπούλογλου)  Με καταρρακωμένο ασφαλιστικό  σύστημα αφού δεν υπάρχουν πλέον  αποθεματικά, με έλλειψη των φορολογικών μηχανισμών και με αδυναμία ελέγχου των όποιων αγοραστικών συμπεριφορών έχουν απομείνει στον έλληνα, τα στοιχεία  για την ανεργία προκαλούν γέλιο σε κάθε σπίτι σε κάθε καταναλωτή. Δυστυχώς δεν έχουμε γίνει ακόμη «πολίτες» αυτού του τόπου.

Μια χύτρα ταχύτητας φαίνεται να είναι η ελληνική κοινωνία που βράζει τρελά. Κι η βαλβίδα έχει ξεκινήσει να σπάει. Μοιάζουν όλα υπό έλεγχο αλλά ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ. Ο  λαός  αυτή τη στιγμή μόλις ξυπνάει από το σοκ και προσπαθεί να ανακαλύψει τις δυνάμεις του. Κανείς δεν είναι ήσυχος. Πολλοί όμως από μας βρίσκονται ήδη στην κόλαση.

Οι ξένοι δανειστές το γνωρίζουν. Οι δικοί μας φαντασιώνονται ανύπαρκτες εξελίξεις. Νομίζουν πως όλα θα πάνε όπως φαίνονται. Κανένα από τα σχέδια δεν θα εφαρμοστεί, δεν θα έχει επιτυχία. Πλέον είναι ξεκάθαρο.

Γιατί δεν ξεσηκώνονται οι Έλληνες ? Οι Έλληνες βρίσκονται μέσα στη φωτιά σε άτακτους σχηματισμούς και εγκαταλειμμένοι. Κι εδώ ισχύει το "πυρ κατά βούληση"

Οι άλλοι ευρωπαικοί λαοί ίσως έχουν περιθώρια να οργανωθούν, ίσως έχουν σχέδια τακτικής αντιμετώπισης. Αλλά εδώ είναι τόπος ήδη καμένος. Κι όλα θα γίνουν σε πλήρη αταξία. Κι οι Έλληνες ετοιμάζουν το σάκο επιβίωσης. Και μέσα σ΄ αυτόν φυλάνε και την οργή τους για τη κατάλληλη στιγμή.

Η "κατοχή" είναι ήδη εδώ. Κι όπως τα γερμανικά στρατεύματα παρέλαζαν και τα παράθυρα ήταν κλειστά μέσα σε μια σιωπηλή και τρομοκρατημένη Αθήνα, έτσι είναι και τώρα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κλείσει τα παραθυρά μας. Κι είμαστε μέσα τρομοκρατημένοι κι αηδιασμένοι από το πρώτο σοκ. Σιγά μην ασχολείται κανείς με τα νούμερα της ανεργίας.

Η συνέχεια όμως θα είναι κάτι που δεν θα έχει λόγια. Αντί λοιπόν  να καθόμαστε παραμονή πρωτοχρονιάς μέσα στο σπίτι και να αναλύουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας σώσει, αν η ανεργία θα μεγαλώσει, ή αν το ρεύμα θα ακριβύνει, ας βγούμε  στους δρόμους να διαμαρτυρηθούμε. Ποιος ξέρει  ίσως ναναι το τελευταίο σπίρτο που μπορεί όμως να διατηρήσει το όραμα της πατρίδας  και όχι της επικράτειας COSCO, που θέλουν οι προδότες, ζωντανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η νέα παγκοσμιοποίηση έχει τα χρώματα της Κίνας

H αναβίωση του νέου δρόμου του μεταξιού-  2018- της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Εισαγωγή Η παγκοσμιοποίηση δυτικών προδιαγραφών, ...